تبیان، دستیار زندگی
بسیاری از افرادی كه در چت روم ها با یكدیگر گفتگو می كنند، با مشخصات غیر واقعی ظاهر شده و از زبان شخصی دروغین و خود ساخته با مخاطبان ارتباط برقرار می كنند. ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شکل‌گیری هویت‌های دروغین! در فضای مجازی

 فضای مجازی

شكل‌گیری هویت‌های دروغین یكی از مشكلات اساسی ماندن در فضای مجازی است. بسیاری از افرادی كه در چت روم‌ها با یكدیگر گفت‌وگو می‌كنند، با مشخصات غیر واقعی ظاهر شده و از زبان شخصی دروغین و خود ساخته با مخاطبان سخن می‌گویند...

یك روانشناس اجتماعی، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا در مورد مشكلات استفاده بیش از اندازه از چت اینترنتی توضیح داد: استفاده از اینترنت برای چت كردن، آن هم از سوی نوجوانان كه هنوز شخصیتشان به طور كامل شكل نگرفته است می‌تواند مشكلاتی نظیر بروز هویت نامشخص، اضطراب، افسردگی و انزوا، اعتیاد به اینترنت و به خصوص اعتیاد به گپ زنی را به همراه داشته باشد.

علی قربانی، شكل‌گیری هویت‌های دروغین را یكی از مشكلات اساسی ماندن در فضای مجازی دانست و تصریح كرد: بسیاری از افرادی كه در چت روم ها با یكدیگر گفتگو می كنند، با مشخصات غیر واقعی ظاهر شده و از زبان شخصی دروغین و خود ساخته با مخاطبان ارتباط برقرار می كنند. این‌گونه افراد سعی دارند تا با پنهان كردن سن، تحصیلات، محل سكونت و حتی جنسیتشان، طرف مقابل را تحت تاثیر قرار دهند.

وی افزود: قرارگرفتن در هویت های نامشخص با شخصیت های دروغین در طولانی مدت می تواند مشكلات روانی فراوانی را برای خود فرد بوجود آورد. به این ترتیب كه فرد پس از مدتی در تشخیص بین هویت واقعی ودروغین دچار مشكل می شود.

قربانی از افرادی كه حتی یك روز هم نمی‌توانند بدون قرار گرفتن در چت روم‌ها و گفت‌وگو با سایر افراد سر كنند به عنوان معتادان اینترنتی نام برد و گفت: معتادان اینترنتی كمتر از خانه خارج می‌شوند. آن‌ها حتی وقتی برای صرف غذا هم نمی گذارند. این گونه افراد اگر یك روز یا حتی چند ساعت از اینترنت دور باشند دچار افسردگی خواهند شد.

وی با بیان اینكه معتادان اینترنتی گاهی اوقات 80 درصد از وقت خود را در چت روم‌ها می‌گذرانند توضیح داد: بسیاری از افراد برای اینكه از حداكثر زمان برای چت كردن استفاده كنند، دچار كم خوابی می‌شوند. این اختلال، خستگی بیش از اندازه در بدن ایجاد می‌كند كه كاركرد درسی و شغلی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

قربانی ادامه داد: افرادی که به اینترنت اعتیاد پیدا می‌کنند، علاوه بر مشکلات روانی، بعضی مواقع نیز به علت نداشتن ورزش و حركات مناسب، به دردهای مختلف دچار می‌شوند.